x
Pastacılık Sektöründe Freeze Dried Meyveler
05.02.2024

Pastacılık Sektöründe Freeze Dried Meyveler

Unlu mamullerde sadece lezzet artışı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda dokusal çeşitlilik, beslenme ve görsel çekicilik sağlayan dondurularak kurutulmuş meyveler güçlü bir seçenek olmaktadır. Çilek, orman meyveleri, kayısı, portakal, muz gibi dondurularak kurutulmuş meyveler, güzel parlak renkleri ve güçlü aromaları olduğundan unlu mamuller için idealdir. Çalışmalar, meyvelerin dondurarak kurutma işlemi yoluyla önemli besinleri ve sağlığı geliştirici özellikleri koruduğunu ortaya koymuştur. Bu da dondurularak kurutulmuş meyveleri unlu mamuller için değerli bir katkı maddesi haline getirmektedir. Dondurularak kurutulmuş meyveler kahvaltılık gevreklerde, atıştırmalık karışımlarda, unlu mamullerde, şekerlemelerde, dondurmalarda ve hamur işlerinde kullanılan temel gıda bileşenleri olarak kullanılmaktadır. Dondurularak kurutulmuş meyveler fırın uygulamalarında işlenmiş şekerlere göre daha sağlıklı ve daha lezzetli bir alternatif oluşturur ve doğal şekerlerini de korur.

Dondurularak kurutulmuş malzemelerdeki daha konsantre tatlar aynı zamanda fırıncıların taze meyve ile aynı tadı elde etmek için sadece küçük bir miktar kullanması gerektiği anlamına gelir ve bu da gıda israfını azaltır. Çalışmalar, meyve ve sebzelerin dondurarak kurutma işlemi yoluyla önemli besinleri ve sağlığı geliştirici özellikleri koruduğunu göstermiştir" diyor. "Bu, dondurularak kurutulmuş meyve ve sebzeleri sizin için daha iyi olan unlu mamuller için değerli bir katkı haline getiriyor.

Dondurularak kurutulmuş meyveler ayrıca, tatlı fırın uygulamalarında işlenmiş şekerlere göre daha sağlıklı ve daha lezzetli bir alternatif olarak hareket edebilen doğal şekerlerini de korur. Dondurularak kurutulmuş meyveler, tatlı dekorasyonunda da yaygın olarak kullanılır ve bitmiş ürünlere renk ve tat verir. Ayrıca pastacılık sektöründe, dondurularak kurutulmuş meyvelerin doğal meyve kullanımından üstün tarafları da vardır. Kurabiye, kek gibi ürünlerde doğal meyve kullanıldığında ürünü sulandırıp tarifi bozabilir. Dondurularak kurutulmuş meyvelerin içerisindeki su oranı %98 e kadar uzaklaştırıldığından pişirme işlemlerinde tarifi bozmaz. Dondurularak kurutulmuş meyveler toz halinde hamurlara ve kremalara karıştırılabilir.

Son yıllardaki anketler, tüketicilerin etiket bilgilerine daha çok dikkat ettiğini ve bazı tüketicilerin ise üretim aşamalarının araştırmasını yaptıktan sonra gıda tercihi yaptığını ortaya koymuştur. Dünya üzerinde sağlıklı gıdaya yöneliş pastacılık sektöründe de kendini göstermektedir. Birçok yerde yapay tatlandırıcılar ve renklendiriciler yerine dondurularak kurutulmuş meyvelerin kullanımı teşvik edilmektedir. Bu doğrultuda dondurularak kurutulmuş meyveler ile hazırlanmış pasta ve hamur işlerinin daha yaratıcı ve işlevsel olacağı vurgulanmaktadır.

Bir diğer üzerinde durulan konu ise dondurularak kurutulmuş meyvelerin kullanım kolaylığı sağlaması ve bozulmadan uzun yıllar kalabilmesidir. Bu da gıdanın korunması ve israfın önlenmesi adına dondurularak kurutulmuş meyveyi pastacılık sektörü için önemli alternatif bir ürün haline getirmektedir. Ek olarak çıtır yapısı ve doğallığı tüketicinin genel beklentilerini karşıladığı için dondurularak kurutulmuş meyvenin sektör içindeki yaygınlığı her geçen gün daha da artmaktadır.

Blog Son Eklenenler
Besinleri kurutma yöntemleri nelerdir?
Ev mutfaklarında veya profesyonel mutfaklarda gıdaların dondurularak, konservelenerek veya kurutularak muhafaza edilmesi yaygın bir tüketim yöntemidir.   Gıda kurutma yöntemleri, sebze ve meyvelerin her zaman kolayca ulaşılabilir olmasını ve ortaya çıkan ürünlerin verimli bir şekilde kullanılmasını mümkün kılar. Kurutulmuş meyve ve sebzeleri tüketmek için çeşitli gıda kurutma yöntemleri denenmektedir.   Geleneksel güneşte kurutma yöntemleri yerine, renk, tat ve dokularını çok daha iyi koruyarak kurutmak için geliştirilen yeni teknolojilerden yararlanabilirsiniz. Mevsimi dışında tüketilecek gıdaların kurutulması ve saklanması binlerce yıldır kullanılan bir gıda muhafaza yöntemidir.   Doğru gıda kurutma yöntemleri uygulandığında et, sebze ve meyveler sağlıklı bir şekilde kurutulabilir ve saklanabilir.   Böylece doğadan büyük emeklerle elde edilen ürünler daha verimli tüketiliyor.   Bu hem sürdürülebilir üretim açısından hem de mevsim dışında gıdaya kolay erişim açısından değerli bir uygulamadır. Ancak günümüz teknolojisi, en geleneksel gıda kurutma yöntemi olan güneşte kurutmaya göre çok daha etkili çözümler sunmaktadır.   Çünkü gıda kurutma yöntemleri arasında en geleneksel yöntem olan güneşte kurutma, uzun süre bekleyen meyve ve sebzelerin besin değerlerinin büyük bir kısmını kaybetmesine neden olabilir.
Sporcu Dostu Dondurularak Kurutulmuş Meyveler
Sporcular, enerjilerini korumak için spor yapmayan insanlardan daha yüksek kalori alımına ihtiyaç duyarlar. Vücut dinlenirken, ana enerji kaynağı olarak yağ kullanılır. Bir sporcu yüksek yoğunluklu antrenman yapmaya başladığında vücut, kaslar ve beyin için ana enerji kaynağı olarak karbonhidratlara yönelmeye başlar. Meyveler, sindirime ve yaralanmaların önlenmesine yardımcı olan vitaminler ve mineraller, antioksidanlar, lif ve sağlıklı karbonhidratlarla doludur. Yoğun antrenman yapan sporcular için meyve tüketimi önemli bir karbonhidrat kaynağıdır. Sporcular diyetlerinde meyveye yer vermediklerinde erken yorgunluk yaşayabilir, antrenmandan sonra rejenerasyon süresi uzayabilir.
Pastacılık Sektöründe Freeze Dried Meyveler
Birçok meyvenin her mevsim temin edilememesi, mevsimi dışında temin edilen meyvelerin de istenilen lezzette olmaması, Freeze Dried meyvelerin pastacılık sektöründe önemli bir yer edinmesini sağlamıştır. Ayrıca günümüzde tüketici tercihleri daha karmaşık hale gelmektedir. 
Diyet Gıda Ürünlerinde Dondurularak Kurutulmuş Meyveler
Meyveler antioksidanlar veya fitokimyasallar içerir.  Bu biyolojik olarak aktif maddeler sizi bazı hastalıklardan korumaya yardımcı olabilir.   Bilimsel araştırmalar,  düzenli meyve  ve sebze tüketiminin felç, kanser, yüksek tansiyon, bağırsak, mide  , boğaz ve kalp hastalıkları  riskini   azalttığını  göstermektedir. .   Meyve   doğru miktarlarda tüketildiğinde,  meyvedeki fruktoz kan şekerini dengeler.  Bu nedenle,  diyet yapanlar için hem doğal  bir şeker  kaynağıdır  hem  de içindeki lifler sayesinde tok  kalmanıza yardımcı olur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.