x
Sporcu Dostu Dondurularak Kurutulmuş Meyveler
19.02.2024

Sporcu Dostu Dondurularak Kurutulmuş Meyveler

Muz, vücutta elektriği ileten bir mineral olan potasyumu önemli miktarda bünyesinde bulundurur. Çok az potasyum tüketmek kas zayıflığına ve kramplara, yorgunluğa ve ciddi vakalarda anormal kalp ritimlerine ve kas felcine neden olabilir. Diğer taraftan muz, vücuda gerekli enerjiyi sağlayacak önemli bir karbonhidrat kaynağıdır.

Portakal, C vitamini deposudur. C vitamini vücudunuzun enfeksiyonları savuşturmasına, vücudun kasları ve kemikleri bir arada tutan kolajen üretmesine yardımcı olur.  Ayrıca vücudun bazı gıdalardan demir emmesine de yardımcı olur.

Çilek, kan şekeri kontrolü sağlar ve enerjinin vücutta daha uzun süre tutulmasına katkı sağlar.

Mevsim şartlarından dolayı yılın her günü her meyveye ulaşmak mümkün değildir. Dolayısıyla bu durum sporcuların beslenme diyetlerine bir kısıtlama getirmektedir. Sporcuların meyve tüketimindeki bir diğer kısıt ise meyvelerin çabuk bozulmaya elverişli yapısı ve gidilecek yerlere taşınmasının kolay olmayışıdır. İşte bu aşamada dondurularak kurutulmuş meyveler devreye girmektedir. Dondurularak kurutulmuş meyveler, mevsiminde yetişen meyvelerden elde edildiği için hem sağlıklı hem de Freeze Dry işleminden geçirildikten sonra nem ve ışık geçirgenliği olmayan özel doypack paketlerde muhafaza edildikleri için bozulmaya karşı dirençlidirler. Sporcuların her gittikleri yere rahatlıkla götürebilecekleri şekilde kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Sporcular sırt çantalarındaki dondurularak kurutulmuş meyveleri antrenman öncesi ve sonrasında istedikleri zaman tüketebilirler. Dondurularak kurutulmuş meyveler, ek bir işleme gerek kalmadan uzun süreler bozulmadan saklanabilmektedir. Bu sebeple ister çantalarda ister dolaplarda, ister depolarda, ister raflarda olsun birçok alanda rahatlıkla saklanabilir. Dondurularak kurutulmuş meyveler, kamp malzemeleri bulunan çoğu yerde, spor malzemeleri reyonlarında, dondurularak kurutulmuş gıdaları stoklayan perakende mağazalarında yerini almaktadır. Sağladığı pratiklik ile spor gıda sektöründe önümüzdeki yıllarda daha çok yaygınlaşacağı öngörülmektedir.   

Blog Son Eklenenler
Besinleri kurutma yöntemleri nelerdir?
Ev mutfaklarında veya profesyonel mutfaklarda gıdaların dondurularak, konservelenerek veya kurutularak muhafaza edilmesi yaygın bir tüketim yöntemidir.   Gıda kurutma yöntemleri, sebze ve meyvelerin her zaman kolayca ulaşılabilir olmasını ve ortaya çıkan ürünlerin verimli bir şekilde kullanılmasını mümkün kılar. Kurutulmuş meyve ve sebzeleri tüketmek için çeşitli gıda kurutma yöntemleri denenmektedir.   Geleneksel güneşte kurutma yöntemleri yerine, renk, tat ve dokularını çok daha iyi koruyarak kurutmak için geliştirilen yeni teknolojilerden yararlanabilirsiniz. Mevsimi dışında tüketilecek gıdaların kurutulması ve saklanması binlerce yıldır kullanılan bir gıda muhafaza yöntemidir.   Doğru gıda kurutma yöntemleri uygulandığında et, sebze ve meyveler sağlıklı bir şekilde kurutulabilir ve saklanabilir.   Böylece doğadan büyük emeklerle elde edilen ürünler daha verimli tüketiliyor.   Bu hem sürdürülebilir üretim açısından hem de mevsim dışında gıdaya kolay erişim açısından değerli bir uygulamadır. Ancak günümüz teknolojisi, en geleneksel gıda kurutma yöntemi olan güneşte kurutmaya göre çok daha etkili çözümler sunmaktadır.   Çünkü gıda kurutma yöntemleri arasında en geleneksel yöntem olan güneşte kurutma, uzun süre bekleyen meyve ve sebzelerin besin değerlerinin büyük bir kısmını kaybetmesine neden olabilir.
Sporcu Dostu Dondurularak Kurutulmuş Meyveler
Sporcular, enerjilerini korumak için spor yapmayan insanlardan daha yüksek kalori alımına ihtiyaç duyarlar. Vücut dinlenirken, ana enerji kaynağı olarak yağ kullanılır. Bir sporcu yüksek yoğunluklu antrenman yapmaya başladığında vücut, kaslar ve beyin için ana enerji kaynağı olarak karbonhidratlara yönelmeye başlar. Meyveler, sindirime ve yaralanmaların önlenmesine yardımcı olan vitaminler ve mineraller, antioksidanlar, lif ve sağlıklı karbonhidratlarla doludur. Yoğun antrenman yapan sporcular için meyve tüketimi önemli bir karbonhidrat kaynağıdır. Sporcular diyetlerinde meyveye yer vermediklerinde erken yorgunluk yaşayabilir, antrenmandan sonra rejenerasyon süresi uzayabilir.
Pastacılık Sektöründe Freeze Dried Meyveler
Birçok meyvenin her mevsim temin edilememesi, mevsimi dışında temin edilen meyvelerin de istenilen lezzette olmaması, Freeze Dried meyvelerin pastacılık sektöründe önemli bir yer edinmesini sağlamıştır. Ayrıca günümüzde tüketici tercihleri daha karmaşık hale gelmektedir. 
Diyet Gıda Ürünlerinde Dondurularak Kurutulmuş Meyveler
Meyveler antioksidanlar veya fitokimyasallar içerir.  Bu biyolojik olarak aktif maddeler sizi bazı hastalıklardan korumaya yardımcı olabilir.   Bilimsel araştırmalar,  düzenli meyve  ve sebze tüketiminin felç, kanser, yüksek tansiyon, bağırsak, mide  , boğaz ve kalp hastalıkları  riskini   azalttığını  göstermektedir. .   Meyve   doğru miktarlarda tüketildiğinde,  meyvedeki fruktoz kan şekerini dengeler.  Bu nedenle,  diyet yapanlar için hem doğal  bir şeker  kaynağıdır  hem  de içindeki lifler sayesinde tok  kalmanıza yardımcı olur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.