x
Blog Kategorileri

Blog Arama

Besinleri kurutma yöntemleri nelerdir?
26.02.2024
Ev mutfaklarında veya profesyonel mutfaklarda gıdaların dondurularak, konservelenerek veya kurutularak muhafaza edilmesi yaygın bir tüketim yöntemidir.   Gıda kurutma yöntemleri, sebze ve meyvelerin her zaman kolayca ulaşılabilir olmasını ve ortaya çıkan ürünlerin verimli bir şekilde kullanılmasını mümkün kılar. Kurutulmuş meyve ve sebzeleri tüketmek için çeşitli gıda kurutma yöntemleri denenmektedir.   Geleneksel güneşte kurutma yöntemleri yerine, renk, tat ve dokularını çok daha iyi koruyarak kurutmak için geliştirilen yeni teknolojilerden yararlanabilirsiniz. Mevsimi dışında tüketilecek gıdaların kurutulması ve saklanması binlerce yıldır kullanılan bir gıda muhafaza yöntemidir.   Doğru gıda kurutma yöntemleri uygulandığında et, sebze ve meyveler sağlıklı bir şekilde kurutulabilir ve saklanabilir.   Böylece doğadan büyük emeklerle elde edilen ürünler daha verimli tüketiliyor.   Bu hem sürdürülebilir üretim açısından hem de mevsim dışında gıdaya kolay erişim açısından değerli bir uygulamadır. Ancak günümüz teknolojisi, en geleneksel gıda kurutma yöntemi olan güneşte kurutmaya göre çok daha etkili çözümler sunmaktadır.   Çünkü gıda kurutma yöntemleri arasında en geleneksel yöntem olan güneşte kurutma, uzun süre bekleyen meyve ve sebzelerin besin değerlerinin büyük bir kısmını kaybetmesine neden olabilir.
Pastacılık Sektöründe Freeze Dried Meyveler
05.02.2024
Birçok meyvenin her mevsim temin edilememesi, mevsimi dışında temin edilen meyvelerin de istenilen lezzette olmaması, Freeze Dried meyvelerin pastacılık sektöründe önemli bir yer edinmesini sağlamıştır. Ayrıca günümüzde tüketici tercihleri daha karmaşık hale gelmektedir. 
Diyet Gıda Ürünlerinde Dondurularak Kurutulmuş Meyveler
28.01.2024
Meyveler antioksidanlar veya fitokimyasallar içerir.  Bu biyolojik olarak aktif maddeler sizi bazı hastalıklardan korumaya yardımcı olabilir.   Bilimsel araştırmalar,  düzenli meyve  ve sebze tüketiminin felç, kanser, yüksek tansiyon, bağırsak, mide  , boğaz ve kalp hastalıkları  riskini   azalttığını  göstermektedir. .   Meyve   doğru miktarlarda tüketildiğinde,  meyvedeki fruktoz kan şekerini dengeler.  Bu nedenle,  diyet yapanlar için hem doğal  bir şeker  kaynağıdır  hem  de içindeki lifler sayesinde tok  kalmanıza yardımcı olur.
Sporcu Dostu Dondurularak Kurutulmuş Meyveler
19.02.2024
Sporcular, enerjilerini korumak için spor yapmayan insanlardan daha yüksek kalori alımına ihtiyaç duyarlar. Vücut dinlenirken, ana enerji kaynağı olarak yağ kullanılır. Bir sporcu yüksek yoğunluklu antrenman yapmaya başladığında vücut, kaslar ve beyin için ana enerji kaynağı olarak karbonhidratlara yönelmeye başlar. Meyveler, sindirime ve yaralanmaların önlenmesine yardımcı olan vitaminler ve mineraller, antioksidanlar, lif ve sağlıklı karbonhidratlarla doludur. Yoğun antrenman yapan sporcular için meyve tüketimi önemli bir karbonhidrat kaynağıdır. Sporcular diyetlerinde meyveye yer vermediklerinde erken yorgunluk yaşayabilir, antrenmandan sonra rejenerasyon süresi uzayabilir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.